Friday, May 27, 2011

Receptai: Lavašai piknikui

Labiausiai mūsų šeimoje mėgstamos tortilijų suktinukų užkandėlės. Užkandis į darbą, į gamtą, į kelionę, vasaros vakarui balkone ir t.t. O pasigaminti paprasta ir greita, privalumas, kad namuose reikia turėti tik pačių tortilijų, o visi kiti ingridientai paprastai atsiranda šaldytuve. Pasidalinsiu keliais variantais:

1 variantas: Tortilijų blynai (pvz. http://foodtoknow.files.wordpress.com/2009/04/wrap-original.jpg), 2 agurkai, 2 pomidorai, feta sūris, kumpis, grietinė, prieskoniai. Keletą šaukštų grietinės pagardinti druska, pipirais, kariu, bazilikais, krapais ir kt. Šiuo grietinės padažu ištepti tortilijas. Kitus ingridientus susipjaustyti mažais kubeliais ir dėti eilutėmis ant tortilijos blyno. Visą blyną susukti, įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 1-2 val. (į plėvelę dažniausiai nevynioju, šaldytuve laikom, kiek ištveriam). Patiekiant tortilijas supjaustyti ritinėliais.


2 variantas: Tortilijas tepiau tuno užtepėle su kukurūzais ir itališkais prieskoniais (http://www.maistogidas.lt/files/2512.jpg). Tada eilutėmis ant tortilijų dėjau burokine tarka tarkuotą (nevirtą) morką, kita eilutė: virtas smulkintas kiaušinis, toliau smulkiai pjaustytas pomidoras. Tortilijas vėlgi susukam, palaikome šaldytuve, o patiekiant supjaustome griežinėliais.


3 variantas: Tortilijos, lašišų užtepėlė (pvz. panemunių pievų), arba grietinės-prieskonių padažas, supjaustyta gabalėliais sūdyta lašiša, agurkėliai, salotų lapai. Vėlgi tortilijas ištepame padažu, dedame ingridientus eilutėmis, susukame, šaldome šaldytuve, ir supjaustytas griežinėliais valgome.


O jeigu turit dar kitokių mėgstamų variantų, pasidalinkit. :)

No comments:

Post a Comment