Monday, August 9, 2010

Knygos: Tony Parsons "Šeimos keliu", "Vyras ir vaikas", "Vyras ir žmona"


Visos šios trys knygos apie šeimas. Pirmoji skaityta knyga "Šeimos keliu". "Trys seserys. Trys poros. Du nėštumai. Šešetas vyrų ir moterų, mėginančių spręsti meilės uždavinius ir ieškančių prasmės šeimyniniame gyvenime." - Patiko man ši knyga, lengvai skaitosi, jautri, artima.

Kita, "Vyras ir vaikas". Haris Silveris – suaugęs, bet nenusivylęs trisdešimtmetis, susitupėjęs, bet ne paikai viskuo patenkintas, pamokytas, bet ne tiek, kad kiltų noras pulti po traukiniu. Žodžiu, gyvena geriausius metus. Turi gražią žmoną, ketverių metų šviesiaplaukį mėlynakį sūnelį, gerą darbą televizijoje. Bet po vienos nakties Hariui tenka mokytis suprasti, kas iš tikrųjų yra meilė ir gyvenimas.
„Vyras ir vaikas“ – puikiai parašyta knyga, kuri apie žmonių santykius padės sužinoti daugiau nei psichologijos raštai. Išleistas ir šios knygos tęsinys – „Vyras ir žmona“
Man knyga labai patiko! Si knyga pasirode idomesne, jautresne ir aktualesne nei pries tai skaityta "Seimos keliu". Idomus vyro poziuris ir mastymas visom tom temom, su kuriom jis susidure. Taip aiskiai, paprastai ir uzkabinanciai parasyta, jog rijau puslapius ir taip viskas jautru ir idomu buvo, vis pasvarstydavau, kaip gi elgciausi pati tokiose situacijose.

Knygos tęsinys "Vyras ir žmona": Nors ir surijau knyga per pora dienu, bet supratau, kad realiai skaityti tesinio neverta. Uztenka perskaityti "Vyras ir vaikas", o tesinyje viskas galu gale nusibosta, neberandama nieko naujo, nieko labai uz sirdies griebiancio, perskaitai ir tiek. Labai daug kartojimu tiems, kurie neskaite pirmos dalies, o kadangi as skaiciau pirmaja dali, tai man tie kartojimai nebuvo reikalingi, atsibosdavo skaityti tai, ka jau zinojau :)

No comments:

Post a Comment