Sunday, October 31, 2010

Kūryba: Draugystė


Draugyste. Kartais trapi kaip morenginis sausainis, kartais nesunaikinama net smarkiausio viesulo. Griebianti uz sirdies, sukelianti beprotiska juoka bunant drauge, ir riedanti asara bunant toli vienai nuo kitos. Turbut tai tikra draugyste, su nuopoliais, su issiskyrimais, bet visada griztama i ta pati kelia.. draugystes kelia.

Svarbiausi dalykai sielai ir sirdziai: Seima, kurioje gimiau. Drauge, su kuria uzaugau. Vyras, kuris yra naujoji mano seima, ir vaikas, kuris kurs nauja savo gyvenima. Ir be tikros draugystes pilnavertis gyvenimas neimanomas. Draugyste papildo ir subrandina.

Suvokdama, kad gyvenimas nera amzinas, kad yra pradzia, yra ir pabaiga, susimastau apie tai, ka turiu, ka padariau, ko nedadariau, kas galbut liko neivertintas, liko uzmirstas.. Mintyse praskrieja mano gyvenimo geriausios drauges. Tos, kurios liko, ir tos, su kuriomis keliai issiskyre. Tos, kurios jau pamirso, ir tos, kurios dar atsimena.. Ir svarbiausia tos, kurios yra cia ir dabar su manimi, kaip toli jos bebutu. Tikros drauges.

Pasele pizamu vakareliai ir vaikinu kabinimai internetu, juokas, juokas ir dar karta juokas! Mokymasis is knygu aukstyn kojomis. Begimas misku i niekur, kad tik begti drauge! Verkti padejus galva ant peties, braukti asaras nuo drauges skruosto.. Imituoti rukyma osiant juros bangoms. Daryti isdaigas. Dieve, tai neuzmirstamos ir neikainojamos akimirkos, kurias isgyvena tikros drauges. Ir jausmas, kad JOS visada salia, be abejoniu.

2010 06 21

No comments:

Post a Comment